VINCI Construction UK

Media Centre

Addenbrooke’s Hospital multi-storey car park complete

Addenbrooke’s Hospital multi-storey car park complete

The nine-storey, multi-storey car park at Addenbrooke’s Hospital, Cambridge is now complete.

The £12.7m construction project was undertaken by VINCI Construction UK for client VINCI Park UK and has created 1,228 parking spaces.

The vertical steel frame structure supports aluminium twisted horizontal cladding. This design concept, maximises natural light, increases ventilation and provides a shield from the rain and intense sunlight. Coated in yellow and silver, the aesthetics replicate the rapeseed fields of the surrounding countryside.

Opposite Addenbrooke’s Hospital’s Treatment Centre, the third major car park on the site meets the increasing demand for parking facilities as the hospital expands to encompass Papworth Hospital which is due to relocate to the campus, while also serving visitors to The Rosie Maternity Hospital.

Phillip Herring, Managing Director, VINCI Park UK commented:
“This relationship with VINCI Construction UK has allowed us to implement our extensive knowledge of hospital parking at such an important site for the future of British healthcare.

Using the latest technologies and innovations will ensure we continue to provide an attractive and convenient parking experience for staff, patients and visitors over the next three decades.”

Craig Learoyd, Project Manager, VINCI Construction UK commented:
“As Addenbrooke’s continues to grow, the new car park meets the immediate need for additional parking spaces. Fulfilling a number of critical construction and engineering requirements, the build provides a secure, weatherproofed facility that will serve the Cambridgeshire community for many years to come.”

The Cambridge Archaeology Unit provided additional assistance, ensuring the site, which lies between two Roman settlements, was fully surveyed and all antiquities were protected and preserved during construction.

Date: 30/07/2014

< Back


Copyright © 2016 VINCI Construction UK Limited