VINCI Construction UK

What We Do

STONEHENGE VISITOR CENTRE

STONEHENGE VISITOR CENTRE

Client: English Heritage

STONEHENGE VISITOR CENTREThe construction of a new visitor centre at Stonehenge has transformed the visitor experience by providing museum-quality exhibitions, an education space for school groups plus a spacious shop and café.

The new centre replaces the 1968 original and is located 1½ miles from the ancient monument. They are linked by a motorised shuttle bus.

The facility consists of three pods unified under an undulating roof canopy which reflects the landscape. It is supported by a forest of angled struts, making it appear to float over the pods.

The £12.6m project also included re-contouring the surrounding landscape and the diversion of the A344 so that it no longer cuts between the visitor centre and the ancient stone circle.

The environmentally sensitive building was constructed to a BREEAM Very Good standard and features a 300mm-thick green roof which was seeded using a locally collected mix.

< Back


Copyright © 2016 VINCI Construction UK Limited